“Yapigundem
Ana SayfaHaberlerEkonomi Haberleri2020 Yılında Konut Stoku Biter mi, Ev Fiyatları Yükselir mi?

2020 Yılında Konut Stoku Biter mi, Ev Fiyatları Yükselir mi?

Düşen konut kredisi faiz oranları konut sektöründe yeni rekor beklentisi oluşturdu. 2020 yılında konut ve gayrimenkul sektöründe beklentiler neler, yeni yılda konut stoku tükenir mi, konut fiyatları nasıl etkilenir?

Konut satışlarında 0.79 faiz indirimi müjdesi ile 2020 yılında yeni rekor beklentisi oluştu. 

2020 Yılında Konut Fiyatları Yükselir mi?

Konu hakkında değerlendirmede bulunan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı “Bundan daha gerisini beklemiyoruz, buradan daha geriye gidiş artık çok zor, gayrimenkul üreticisi artık yeni imalat fiyatları ile ürünü yerine koyabilmekten çok uzakta, sektörün dönüş çizgisindeyiz. Bu dönüş düz bir çizgi olarak mı devam eder ne zaman yukarı çıkmaya başlar şu an söyleyemem ama daha geri gitmesini beklemiyorum” diyerek konut fiyatlarında düşüş beklemediğini dile getirdi. 

2020 Yılında Konut Satış Rakamları Hızla Artacak! 

Yazıcı sektörün 2020 beklentilerine de değinerek “Bu yılın ikinci yarısından sonra gerçekleşen konut kredisi faiz indirimiyle başlayan gayrimenkul sektöründeki bu olumlu havanın süreceğini tahmin ediyoruz. Hatta 2020 yılında konut satışlarının bir miktar da olumlu olacağını düşünüyoruz. Dönem dönem durgunluklar, sıkıntılar yaşansa da konut ihtiyacı devamlılık gösteriyor. 

Sektörde eğitimli, yetkin ve yeterli hazır bir iş gücü ve bir yapılanma zaten var. Biz de değerleme şirketleri olarak 2020’de, sektörel değişiklerin hayatımıza girmesi ümidi içindeyiz, beklentilerimizi yitirmedik. Tapu alım satım işlemlerinde değerleme raporu hizmeti alınması henüz kanunlaşamasa da eksikliklerin giderileceğini ve tekrar gündeme geleceğini düşünüyoruz. 

Ülkemizin ileriye gitmesi için en önemli şeffaflık kalemini getirecek bu konunun mutlaka tekrar gündeme geleceğine inanıyoruz. Öte yandan 2023 senesinde daha fazla dijitalleşmiş bir dünyaya girmiş olacağız. Hedefimiz buna ayak uydurmak. Birtakım çalışma ve planlarımız var ama sektörün gelişimine paralel gitmesi gerekiyor” dedi. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -“Yapi
“UNICERA
“isaf-banner

Most Popular

Recent Comments